hirdetes

Új miniszobor: Ilyen különleges Trabantot még nem láttál

VN

A napokban jelent meg Budapesten Kolodko Mihály szobrászművész legújabb alkotása. Mi rajongunk az általa készített miniszobrokért, amiknek felkutatása egy igazi kalandot jelent kicsiknek és nagyoknak. A legújabb néhány centiméteres apró szobor a Keleti-pályaudvarnál kapott helyet. Egy igazán különleges autót kell keresni.

Trabant miniszobor a keletinél

Kolodko Mihály és a miniszobrai

A Kárpátaljáról származó szobrászművész megint zseniálisat alkotott. Ha nem ismernéd Kolodko munkásságát, akkor egy mondatban összefoglalva annyit kell tudnod róla, hogy aprócska kis szobrokat készít, és helyez el városok különböző pontjain. Van rengeteg szobra Ungváron, de akad Ázsiában is. Mindezek mellett hazánkban, Budapesten is rengeteg alkotása található, de nemcsak a fővárosban érdemes nyitott szemmel járni. Itt olvashatsz róla, hogy Vácott is milyen különleges miniszobrokat találhatsz, a történetüket is érdemes elolvasni, mert egyik sem véletlenül került oda, ahova.  Sőt, van egy nagyon közkedvelt sokak által ismert szobra a Balatonnál is, amit tényleg érdemes felkeresni, és csokit is vinni neki. Miért? Ebből a cikkből kiderül!  

Kolodko Mihály titokzatos autós szobra

Nagyon úgy néz ki, hogy mostanában nagyon termékeny a szobrászművész, hiszen nemrégiben került ki egy ágyún csimpaszkodó róka egy turisták által közkedvelt helyre. Szerintünk egy tavaszi séta alkalmával nézd meg te is. Hol található? Ebből a cikkből kiderül, hogy merre kell keresni, de előre szólunk, nyitott szemmel kell járnod, hogy észre vedd a különleges, és meglepően apró műalkotást! Az új szobor szintén egy egészen forgalmas csomóponton talált helyet, azt hiszem keresve sem lehetett volna jobb helyet találni ennek a rejtélyes kisautónak a Keleti-pályaudvarnál. Az autónak, ami előre a múltba tart. 

hirdetes

Apró Trabant szobrok

A szocialista autóipar egyik remeke, a Trabant, ami szinte mindenkinek volt, aki megélte ezeket az - utólag - boldog időket. Nem is kellene meglepődnünk rajta, hogy egy népszerű motívum napjainkban is. Kolodko is szereti ezt a formát a jelek szerint, hiszen nem ez az első Trabant szobra. A Margit körúton található egy kis apró felhúzható Trabantja. Ennek a mostani Trabantnak is van egy különlegessége, ami azt hiszem, a járó-kelők érdeklődését még inkább felkeltheti: felnyitható a teteje! Igen, mint egy menő sportautónak. Úgyhogy ha a Keletinél jártok, feltétlenül szánjatok 5 percet arra, hogy felkeresitek az apró Trabantot, körbenézitek, felnyitjátok a tetejét, és lőttök néhány különleges fotót, háttérben a csodás pályaudvar épülettel! 

hirdetes
„A Trabant füstje olyan volt, mint egy iraki olajtűz, és egy éves fizetésbe került. A Trabantot azok szerették, akiknek nem kellett vezetni”- írja egy rangos külföldi lap. Tényleg a Trabant volt a legrosszabb autó? Szavazzuk meg itt!
És hogy miért éppen Trabant a Trabant, vagy Dacia a Dacia?! Ebben a cikkben erre is fényderül! 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Téli népszokások

Téli népszokások: Alapvetően meg kell különböztetünk a népszokásokat az időpontok... Tovább

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye Magyarország legnagyobb területű megyéje, hiszen ide tartozik az ország... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Retró Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!