hirdetes

Szakértők szerint már itt van nálunk az új koronavírus mutáció

VN

A koronavírus terjedését nemhogy megállítani nem lehetett tavaly év elején, de terjedésének fékezése sem bizonyult túl hatékonynak, amire mi sem jobb bizonyíték, hogy már világviszonylatban a fertőzöttek száma meghaladta a 86,3 milliót, a halálos áldozatoké pedig az 1,86 milliót. Nem meglepő, hogy a szigorú szabályok és intézkedések ellenére, a koronavírus agresszív mutációja is elég gyorsan elkezdett terjedni.

Brit vírusmutáció Magyarországon

A brit koronavírus mutáció

A brit koronavírus mutációról feltehetőleg már mindenki hallott, ha másért nem is, akkor azért, mert elég nagy zűrzavart okozott tavaly év végén. Dióhéjban annyi történt, hogy a britek felfedeztek, vagyis decemberre már vizsgálatokkal igazolták, hogy megjelent a koronavírusnak egy, az eddiginél jóval agresszívabb változata, ami az eredetinél 60-70%-kal jobban fertőz. Szakemberek elmondták, hogy tünetei ugyanazok, semmivel sem súlyosabbak. A brit koronavírus mutációról ITT írtunk le minden tudnivalót. Ennek az új mutációnak a megjelenését nagy lezárások követték, karácsony előtt, alatt, és nagyon utána is szinte lehetetlen volt kijutni a szigetországból, még az áru szállító kamionsofőrök is csak több na várakozás után, negatív tesztekkel indulhattak haza. Ennek ellenére a vírusmutáció elkezdett terjedni.

hirdetes

Hozzánk is eljutott a brit vírusmutáció

Bár Magyarországon még hivatalosan nem mutatták ki a koronavírus mutálódott formáját, de a Szomszédos Szlovákiában igen, így szakértők szerint minden okunk meg van azt hinni, hogy hazánkban is jelen van, csak egyelőre nem mutatták ki. Rusvai Miklós virológus így nyilatkozott a Blikknek: „Biztos vagyok benne, hogy már itt van nálunk is, csak eddig nem mutatták ki.” Itt felhívnánk olvasóink figyelmét, hogy a koronavírus is bizonyítottan jóval hamarabb jelen volt közöttünk, mint ahogyan észre vettük volna, erről ITT találhattok információt. A mutálódott vírus eddig több mint 33 országban tűnt fel,  köztük a szomszédos Ausztriában és Szlovákiában, de jelen van Németországban, Törökországban, Kanadában valamint az Egyesült Államokban is.

hirdetes

Mire kell számítani, ha el kezd terjedni a brit mutáció?

Ha el kezd terjedni a mutáció, akkor arra lehet számítani, hogy a várakozásokkal ellentétben nem fognak csökkeni az új koronavírus okozta fertőződés esetszámai, sőt.. "Ha például egy zsúfolt üzletben eddig el tudtuk kerülni a fertőzést, ezután nem biztos, hogy azonos körülmények között megússzuk. Ráadásul nagyobb eséllyel is lehet tőle megbetegedni"- magyarázta a szakértő. Hogy milyen következményei lesznek az új mutációnak hazánkban, azt nem lehet tudni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Töltött káposzta

Töltött káposzta: Nincs olyan magyar háztartás, ahol karácsonykor ne kerülne elő a töltött... Tovább

Kendermagos magyar tyúk

Kendermagos magyar tyúk: Tenyésztése az 1890-es évek elején kezdődött Szolnokon, próba... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyarország
X
Kövess minket facebookon!