hirdetes

Európa rejtett drágaköve – ismerd meg Voloskot

TK

Horvátország minden évben rendkívül kedvelt a turisták körében – a horvát tengerparttal kapcsolatban pedig érdemes megemlíteni Voloskót is. Mostani cikkünkben ismerd meg Te is!

Volosko

Idén júliusban az European Best Destination (EBD) nevű független idegenforgalmi szervezet Európa „legszebb rejtett drágakövei” közé választotta Voloskot – a szervezet turisztikai portálja pedig több mint hatmillió látogatót számlál. A kisebb halászfalun nem mellesleg magyar személyek kapcsán is megemlíthető, ugyanis gróf Andrássy Gyulának volt egy villája a meredek parton, valamint Márai Sándort is megihlette.


Hol is található meg pontosan a halászfalu?


Amennyiben el szeretnénk látogatni a halászfaluba, akkor érdemes az Isztriai-félsziget felé venni az irányt, s Fiume után, az E61-es gyorsforgalmi útról kell lekanyarodni az E751-esre Abbázia felé. Fontos, hogy fokozottan odafigyeljünk, ugyanis nem véletlenül rejtett drágakőről beszélhetünk a halászfaluval kapcsolatban – csupán egy alig észrevehető tábla fogja jelezni, hogy mikor kell balra ismét letérni, s amennyiben a sofőr nem elég éber, pillanatok alatt Abbáziában találhatja magát.

hirdetes


Egyébként ebben az esetben sem jár rosszul a kirándulni vágyó, bár, ha nem szereti a tömeget, valamint békésebb, nyugodtabb bájos faluba vágyna, akkor érdemes Volosko mellett dönteni.


Íme, Volosko


hirdetes
Volosko közigazgatási szempontból Opatijához tartozik, történelmi múltja mellett sem lehet csak úgy elsétálni.


Egy lakosa, aki 1917-ben született, s megérte a 75. életévét, akkor elmondhatta, hogy élete során 5 országnak is állampolgára volt. Volosko ugyanis 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchiához, ’18-tól az Olasz Királysághoz, ’43-tól a Független Horvát Államhoz, valamint ’45-tól Jugoszláviához tartozott – csak ezután lett Horvátországé.


A turizmusát elsősorban a Budapest – Fiume vasútközlekedés lendítette fel, mely 1873-tól vált lehetővé. A halászfalu fejlődése ekkor összefonódott Opatijáéval.
 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Esztáz-kői-barlang

Esztáz-kői-barlang: Az Esztáz-kői-barlang a Bükk-hegység déli részén, Felsőtárkánytól... Tovább

Megyeri híd

Megyeri híd: Budapest főhídjainak egyike, sorban a legújabbnak számító.A Megyeri híd... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld
X
Kövess minket facebookon!