hirdetes

Érdekességek Elvis Presleyről, amikről kevesen tudnak – II. rész

Máté Balázs, online marketing tanácsadó
Érdekességek Elvis Presleyről, amikről kevesen tudnak – II. rész

Menedzsere illegális bevándorló lehetett

A házasság Colonel Parker, Elvis menedzserének ötlete volt. Parker mindig is nagyon odafigyelt a Király image-ére, és bármit megtett volna azért, hogy pozitív fényben tüntesse fel őt a nyilvánosság szemeiben. Úgy vélte, hogy a házasság is egy nagy piros pont lett volna a rajongóktól, ezért vette rá a párt, hogy egybekeljenek.


Kevesen tudják azonban, hogy Parker egy illegális bevándorló volt, aki Hollandiából érkezett az USA-ba. Elvis soha nem volt európai turnén, és Kanadában is csak párszor egy néhány napos koncertsorozat keretei között. A mendemondák szerint Elvis azért nem utazott külföldre zenélni, mert Parkert kitoloncolták volna az államokból, amint útlevelet igényelt volna.

Elvis rettegett a bacilusoktól

Mint azt korábbi cikkünkben is olvashattad, Colonel Parker nagy szélhámos volt. Egyszer például verebeket festett sárgára, és eladta őket, mint kanárikat, hogy némi pénzhez jusson. Elvisszel azonban állítólag nagyon becsületesen és őszintén dolgozott együtt, amiért a Király bőségesen meg is jutalmazta (persze ha leszámítjuk, hogy kiderült, hogy Elvis bevétele nagy részét zsebre tette a művész tudta nélkül…)

hirdetes

Elvisnek azonban még ha akart volna sem tudott volna sárgára festett madarakat eladni, a király ugyanis rettegett a bacilusoktól. Priscilla elmondása szerint a bögréket is mindig a fogantyújuknál emelte a szájához, mert úgy gondolta, hogy senki más nem inna belőlük így.

Nem bánt felelősségteljesen a fegyverekkel

Amikor elérte a felnőtt kort, Elvis egyik első dolga az volt, hogy megvegye magának a puskát, amire már rég óta vágyott. A Király imádta a fegyvereket, és rendszeresen hordta őket magával mindenfelé. Tom Jones elmondása szerint egyszer egy pisztolyt hagyott az öltözőszobájában, amit bárki elcsenhetett volna onnan.


Elvis egyik barátnője, Ginger Alden is megosztott egy puskaporos történetet a Királyról, aki egyszer elsütött egy pisztolyt egy TV-s díszleten. Állítólag egyszer még az ágy fejtámlájába is beleeresztett egy lövést, amikor Alden épp ott aludt, csak hogy „felkeltse a figyelmét”.

Rosszul viselte, ahogy elillan a népszerűsége

Habár sikeres filmcsillag volt, a mozikra fordított idő sokat elvett zenei karrierjéből. Olyan rock and roll együttesek törtek az élre, mint a Queen, a Beatles és a Rolling Stones, ami főleg neki volt köszönhető, de a Király nem akarta tétlenül nézni, ahogy elmarkolják alóla a trónt.

hirdetes


Egyes jelentések szerint valamikor 1968-ban Elvis Los Angeles egyik legforgalmasabb utcáján sétálgatott, ahol senki sem ismerte fel őt. Ez elég motivációt adott neki, hogy újra beindítsa karrierjét, így született meg „Elvis” című TV-s koncertje.

A nagy visszatérés

Elvis dalai már évek óta nem kerültek fel a top 10-es listákra a nagy visszatérése előtt, és legutóbbi két single lemeze meglehetősen hígra sikeredett. A koncertezést is hanyagolta, és 1961 óta az „Elvis” lett volna első élő fellépése. A koncert után kiadott albumnak köszönhetően újra feltornászta magát a top 10-es listákra.
Az 1968-as visszatérésekor azt mondták róla, hogy felszabadultnak érződött, ugyanis korábbi elmondása szerint úgy érezte, hogy korlátozzák azok a dalok, amiket énekelt. Megfogadta tehát, hogy többé nem ad elő olyan zeneszámokat, amikben nem hisz őszintén, és így folytatja majd karrierjét.

A következő oldalon még több érdekesség és videó vár! Lapozz! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Halászbástya

Halászbástya: Budapest egyik jelképe, melyet ezernyi turista látogat meg minden évben. Budapest... Tovább

Rendszerváltás

Rendszerváltás: A rendszerváltás Magyarországon szűkebb értelemben véve azon korszakot... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás Történelem