hirdetes

Érdekességek Elvis Presleyről, amikről kevesen tudnak – II. rész

Máté Balázs, online marketing tanácsadó
Érdekességek Elvis Presleyről, amikről kevesen tudnak – II. rész

Drogelhárítási jelvényt kapott

Elvis egy rövid időre újra a figyelem központjába került. Az évek során mindig foglalkozott a kábítószerekkel, és az 1960-as évek közepén rendszeresen szedett receptre felírt készítményeket. A droghasználat azonban idővel látszódni is kezdett rajta, ami meglehetősen kényelmetlenné tette Richard Nixon elnökkel való találkozását 1970-ben.

A Király a Fehér Ház Ovális Irodájában találkozott Nixonnal, és egy különös kéréssel érkezett az elnökhöz. Azt kérte Nixontól, hogy adjon neki egy olyan jelvényt, amilyet a drogelhárító ügynökök is viselnek. Valószínűleg senki más nem kért volna ilyen őrületes dolgot az Egyesült Államok elnökétől, azonban Nixon annak ellenére teljesítette Elvis kérését, hogy a zenész semmilyen drogelhárítási képzést nem kapott.

Elvis szeretett rendőrnek beöltözni, és leszólítani embereket az úton

Hivatalos jelvényt adni Elvis kezébe nem bizonyult a legjobb döntésnek. A király előszeretettel öltözött be ugyanis rendőrnek, és szólított le embereket (főleg nőket) az úton, hogy autogramot osztogasson nekik. Persze ezek az aláírások már ekkor is komoly pénzeket értek, szóval a gyanútlan sofőrök igazából még jól is jártak, amikor Elvis megállította őket az úton.

Priscilla állítólag nem nézte jó szemmel férje különös szerepjátékát, ahogy Elvis más szokásait sem. 1972-ben végül (Amerika hölgyeinek nagy örömére) elváltak egymástól. A szóbeszéd úgy tartja, hogy Elvis az éjszakai órákban „csinos lányokat” engedett be otthonába, és egy alkalommal 152 hölgy ácsorgott Graceland előtt.

hirdetes

Még a szempilláit is festette

Elvis Presley 37 éves korában vált el feleségétől, és ekkorra már rég nem volt az a fiatal, jóképű szívtipró, aki meghódította Amerikát. Mi több, bohém életmódja mentális és fizikai egészségét is megsanyargatta. Azonban a Király mindent megtett azért, hogy olyan fiatalosan mutatkozzon, amennyire csak lehetséges volt.

hirdetes

Korábban cipőpasztával festette feketére a haját, mostanra azonban már áttért a Miss Clairol 51 D-re, azaz a „Fekete bársonyra”. Még a szempilláit is befestette, ami állítólag a későbbiekben súlyos egészségügyi problémákhoz vezetett nála. Azonban volt még egy betervezett fellépése az USA kaszinóvárosában…

Elvist eleinte nem látták szívesen Las Vegasban

A zenekritikusok eredetileg ki nem állhatták Elvist, amikor 1956-ban először lépett fel Las Vegasban. Ekkoriban még messze voltak a 60-as évek, és a város még mindig a Rat Pack nevű előadócsoport egyik tagjának kezében volt. A második világháború generációja egyszerűen még nem állt készen Elvisre, de ez őt cseppet sem tántorította el.

A Las Vegas Sun című lap egyik írója a következőt nyilatkozta: „Ahogyan ott áll, a gitárját szorongatva, úgy remeg és reszket, mintha viszketős alsónadrágot, és forró cipőket viselne.” A 70-es évek elejére rengeteget változtak az idők, és a Király Las Vegasban alakította ki főhadiszállását.

Elvis tette népszerűvé a Las Vegas-i villámesküvőket

„Ami Vegasban történik, az Vegasban is marad” szól a népszerű amerikai mondás, amely a Király Vegasi uralkodása alatt terjedt el. 1964-ben Elvis a „Viva Las Vegas” című filmben szerepelt, amelyben karaktere egy nem éppen hagyományos esküvő keretei között gyorsan összeházasodott szerelmével. Azóta számos kápolna épült Las Vegas legforgalmasabb részein.

Na persze nem állíthatjuk egyértelműen, hogy Elvis indította be a villámesküvők kultúráját, de kétségtelen, hogy a film bemutatásakor megsokszorozódtak az elmenekülő és egybekelő párok esetei az Egyesült Államokban. Elvis és Priscilla is Las Vegasban házasodtak össze, bár ez még jóval az előtt volt, hogy az itteni esküvők divattá váltak volna.
 

Lapozz, még nincs vége az érdekességek sorának, sőt, még szavazás is jön a következpő oldalon, ahol elmondhatod, ki volt a legnagyobb! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vásárcsarnok

Vásárcsarnok: Európa második legszebb vásárcsarnoka, mely a budapesti Fővám tér mellett... Tovább

Toldi

Toldi: az egyik leghíresebb magyar mű, elbeszélő költeménye, mely ismertté tette alkotóját... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás Történelem