hirdetes

Érdekességek Elvis Presleyről, amikről kevesen tudnak – II. rész

Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Korábban már beszámoltunk néhány olyan érdekességről, amit még a legelszántabb rajongók közül is kevesen tudnak Elvis Presleyről (ezeket itt olvashatod el). Mai cikkünkkel ezt a listát folytatjuk, és felsorolunk néhány további különös tényt a pop koronázatlan Királyáról!
 

Érdekességek Elvis Presleyről, amikről kevesen tudnak – II. rész

Igazi nőcsábász volt

Elvis nem szívesen töltötte egyedül az éjszakákat, amit felesége, Priscilla érthető módon nehezen fogadott el. Habár Németországban ő volt a Király barátnője, Elvis számos leányzóval is kavart élete során. Köztük volt például a 19 éves Elisabeth Stefaniak, akit eredetileg a rajongói levelek kezelésére alkalmazott. Mint kiderült, ennél sokkal közelebb került a legendás zenészhez.

„Kicsi Elvis” (ahogyan a Király becézte férfiasságát) ritkán volt egyedül, és miután 1960 márciusában elbocsátották a hadseregből, a New Jersey és Tennessee között közlekedő járat minden állomásán megrohamozták a vonatot, amin utazott.

Elvis  egy vasútállomáson is készített lemezt, útban hazafelé

Elvis az RCA lemezkiadóhoz szerződött, akiknek négy lemezt sikerült elkészíteniük a Király katonai szolgálata során. Amikor aztán végre hazatérhetett, rögtön a stúdióba sietett, és még az utazása során is felvett egy dalt az egyik vasútállomáson.


Így jött létre az 1960-as „Elvis is Back!” („Elvis visszatért!”) album, ami természetesen azonnali sikereket aratott. A lemezre olyan klasszikus dalok kerültek rá, mint az „It’s Now or Never” és az „Are You Lonesome Tonight?” 

hirdetes

 

Elvis szendvicse

Elvis imádott enni, és ez élete későbbi éveiben meg is látszódott a testén. Persze attól, hogy valaki szeret enni még nem feltétlenül ítéltetett elhízásra, az azonban már egészen más kérdés, hogy mit fogyaszt, ha rátör az éhség. A Király kedvenc elemózsiája a „Fool’s Gold Loaf” kenyér volt, amelyet kibelezett, majd mogyoróvajjal, lekvárral és fél kiló szalonnával töltött meg.


Elvis annyira szerette a mogyoróvajat, hogy magáról neveztette el szendvicse kedvenc változatát. Nagymamája később megosztotta saját receptjét egy receptkönyvben: két szelet kenyér, mogyoróvaj, egy felszeletelt banán, és szalonna. Aki kíváncsi, bármikor kipróbálhatja otthon is!

A mozikban tarolt, otthon azonban problémái voltak

hirdetes

1961-ben Elvis a „Kék Hawaii” című (természetesen) zenés romantikus filmben is szerepet kapott, és ennek kapcsán vette fel egyik listavezető slágerét is, a „Can’t help falling in love with you-t”. Egy évvel később az „A lányok angyalok” forgatására készült el a „Return to Sender” című dal is, ami persze szintén pozitív fogadtatásban részesült a közönségtől.

Elvis azonban nem minden volt olyan fényes, mint a mozivásznon. A Király és párja, Priscilla hét évnyi együttlét után végül összeházasodtak, habár egyesek szerint nem önszántukból tették. Nem sokkal később megszületett egyetlen gyermekük, Lisa Marie, ez után azonban Elvis távolságtartóbbá vált feleségével, és 1972-ben elváltak egymástól.
 

Lapozz a következő oldalra, ahol mégh érdekesebb dolgokat tudhatsz meg a Királyról! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Túrós csusza

Túrós csusza: Cukros vagy sós? Nagy talány, és tényleg létezik mind a kettő változat... Tovább

Müpa Budapest

MÜPA: A Müpa Budapest legfiatalabb, a 21. század eleji igényeknek maradéktalanul megfelelő,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás Történelem