hirdetes

Érdekességek Elvis Presleyről, amikről kevesen tudnak – II. rész

Máté Balázs, online marketing tanácsadó
Érdekességek Elvis Presleyről, amikről kevesen tudnak – II. rész

Komoly gyógyszerproblémái voltak

Elvis rengeteget változott 1956 és 1973 között. Nem egészen húsz év elteltével már egyáltalán nem az a fiatal, csillogó szemű srác volt, aki egykor kisajátította magának a legelőkelőbb top 10-es listák első pozícióit. Öt orvos is gyógyszereket írt fel neki, depressziós volt és több káros szokása is volt – például olyannyira aggódott a súlya miatt, hogy napokig feküdt az ágyában anélkül, hogy ételhez nyúlt volna.

Amikor a zene világát Jimi Hendrix, a The Doors és más előadók uralták, Elvis még mindig fel-feltűnt a Las Vegas-i Stripen, ahol néhány dollárért és egy homárvacsoráért játszotta dalait. Még ekkor is az embereket szórakoztatta, ahogy azt mindig is tette.

Elvis nagy ember volt – szó szerint

A maga 1,8 méteres magasságával és 44,5-es lábaival Elvis mindig is egy méretes férfi volt, karrierje vége felé azonban komoly súlyt is felszedett magára. 1977-ben Tony Scherman újságíró a következőt írta róla: „Presley néhai kisimult, energetikus énjének groteszk karikatúrájává vált”.

hirdetes

Későbbi fellépései valóban inkább látványshow-k voltak, mint zenei előadások, ami nem meglepő egy olyan férfitól, aki zöldhályogban, magas vérnyomásban és májkárosodásban szenvedett, illetve megnagyobbodott végbéllel élt.

hirdetes

Egyesek szerint megrendezte a halálát

Elvis Presley 42 éves korában, 1977 augusztus 16-án hunyt el fürdőszobájában, Gracelandben. Azonban mint minden ilyen kaliberű hírességét, az ő halálát is számos rejtély övezi még a mai napig is. Egyesek szerint például megrendezte halálát, hogy végre elmenekülhessen a hírnév elől (amit több legendás zenei személyiségről is állítanak az összeesküvés-hívők). A valóság azonban az, hogy Elvist végül utolérte bohém életvitele, és egy szívroham végzett vele. A toxikológiai jelentés szerint szervezetében több mint egy tucat kábítószert találtak.

Elvis több mint 600 dalt vett fel karrierje során, stílusa pedig olyan egyedi volt, hogy talán a mai napig minden idők legtöbbet utánozott zenészeként tekinthetünk rá. Kétségtelen, hogy kulcsfontosságú szerepet játszott a zeneipar és a műfajok fejlődésében, és egy olyan életművet hagyott maga mögött, amire még évtizedekkel búcsúzása után is emlékezünk majd.
 

Szerinted ki volt a jobb?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyulai kolbász vagy gyulai pároskolbász

Gyulai kolbász vagy gyulai pároskolbász: Hungarikum. A Gyulai Kolbász története lassan... Tovább

Hévízi-tó

Hévízi-tó: A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület első számú látványossága a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás Történelem