hirdetes

A 12 legjobb európai karácsonyi vásár 2017-ben

Sz. F.

Az ünnepekkel együtt hamarosan érkeznek a végtelenül hangulatos karácsonyi vásárok is. Ha szeretnél ellátogatni Európa legjobb ilyen rendezvényeire idén, akkor most összegyűjtöttük őket, hogy megkönnyítsük a választásodat!

Karácsonyi vásárok Európaszerte

Karácsonyi vásár Európában – Bécs, Ausztria (november 18 – december 30)

Bécsben több mint 20 karácsonyi vásár kerül megrendezésre – a városban ez a hagyomány egészen 1298-ig tekint vissza. Első körben mindenképpen megemlítenénk e rengeteg vásár legnevezetesebbikét, amelyet a városháza feldíszített épülete előtt rendeznek meg. Itt nemzetközi kórusok szórakoztatják a látogatókat, az épületen belül pedig a gyerekek megismerkedhetnek a karácsonyi sütik elkészítésének rejtelmeivel. Nem érdemes kihagyni a Belvedere kastély közelében ilyenkor megtalálható karácsonyi kisfalut sem, ahol több mint 40 stand kézműves és dekorációs kínálatából válogathatunk. Végezetül muszáj megemlítenünk az egész évben lenyűgöző Schönbrunn kastélyt, ahol még ennél is több árus kínálja termékeit.

hirdetes

Karácsonyi vásár Európában – Prága, Cseh Köztársaság (december 2 – december 23)

Nincs olyan nap az évben, amikor Prága ne varázsolná el az embert, de karácsony tájékán olyan, mintha egy igazi tündérmese elevenedne meg a Cseh fővárosban. A régi főtértől a Vencel térig sétálva nézz be a vörös tetős faházakba, és válogass a számtalan fából készült játékszer, hímzett csipke és hagyományos karácsonyi dísz közül. Nézd meg a gyönyörű cseh üvegdíszeket is, amelyek tökéletes ajándékok lehetnek a családtagok számára. Az éhség távoltartásáról a sültkolbászok és a forralt borok végtelen készlete gondoskodik. A régi főtéren egy betlehem is felállításra kerül, méghozzá állatsimogatóval.

hirdetes

Karácsonyi vásár Európában –  Brüsszel, Belgium (november 24 – december 31)

Belgium legnagyobb karácsonyi vására nem okoz csalódást – a két kilométeren felállított több mint 250 faházikóban bármilyen szuvenír kapható, míg a vidámpark és a karácsonyi fények páratlan hangulatot biztosítanak. Az óriáskerék és a karácsonyfa környékén a csoki illata az orránál fogva vezeti az embert standtól standig. Ha sikerül nem megenni őket hazáig, akkor a belga csokik igazán különleges ajándékok lehetnek az idei fa alatt. Nem érdemes kihagyni a Grand-Place mellett megrendezett fény- és hangjátékot sem, de számos egyéb zenés produkcióra is lehet számítani. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Téli népszokások

Téli népszokások: Alapvetően meg kell különböztetünk a népszokásokat az időpontok... Tovább

Bükk

Bükk: Magyarország második legnagyobb hegye, az Északi-Középhegység tagja. Az ország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld