hirdetes

A 12 legjobb európai karácsonyi vásár 2017-ben

Sz. F.
Karácsonyi vásárok Európaszerte

Karácsonyi vásár Európában – Brugge, Belgium (november 24 – január 1)

Brugge főterén, a Markton kerül megrendezésre a városi karácsonyi vásár, ahol a bőráruktól kezdve a kézműves ékszerekig mindent megtalálni. A vásár közvetlenül a Belfort harangtorony alatt zajlik, a toronyból pedig mesés kilátás nyílik az egész rendezvényre (a belépés díja a toronyba nagyjából 8 euró). A Simon Stevinpleinen korcsolyát húzhatsz lábadra, és eltölthetsz kedveseddel néhány romantikus percet a jégen. Mielőtt megpihennél Brugge valamelyik kocsmájában, ne felejtsd el megkóstolni a Szent Miklós alakú csokoládékat.

Karácsonyi vásár Európában – Koppenhága, Dánia

Koppenhágában több is megtalálható Európa legkiválóbb karácsonyi vásárai közül. Mivel igazi designvárosról van szó, itt ne számíts olcsó, bóvli ajándékokra. Ezek helyett nézd meg a gyönyörű kötött kézműves alkotásokat, a bőrárukat vagy a luxus karácsonyi díszeket. A Tivoliban találod a legnagyobb választékot – itt 60 stand, egy tűzijáték fesztivál és a Pixie Band várja a látogatókat. A kb. 25 különböző vidámparki játék és a helyi Télapó nem engedik majd, hogy a gyerekek akár egy percre is unatkozni kezdjenek.

hirdetes
Koppenhága vásárai: Nytorv: november 18 – december 22 | Nyhavn: november 11 – december 23 | Tivoli: november 19 – december 31.

hirdetes

Karácsonyi vásár Európában – Tallinn, Észtország (november 20 – január 8)

A tallinni karácsonyi vásár habár kicsi, ez nem jelenti azt, hogy minőségében elmaradna a felsoroltak mögött. A lámpákkal díszített apró házikók legyező módjára veszik körül az UNESCO által védett régi főteret, amelynek közepén egy óriási karácsonyfa áll. A háttérben elterülő régi városi épületek páratlan hangulatot kölcsönöznek a vásárnak. Ahhoz képest, hogy a városi karácsonyt már a 15. század óta ezen a téren tartották, a karácsonyi vásár csak 1991 óta kerül megrendezésre. Mivel az Orosz ortodox egyház a Julián naptárt használja, így errefelé karácsony napja január 7-re esik. Ez azt jelenti, hogy az itthoni karácsonyozás után újra átélheted ezt az élményt, ha Tallinnba látogatsz január első hetében. Nincs hiány forralt borokból, kézműves kincsekből és hagyományos karácsonyi finomságokból sem.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Tusnádfürdő... Tovább

Sárospataki tengerszem

Sárospataki tengerszem: elképesztően ritka ezen a vidéken a tengerszem, azonban Sárospataktól... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld