hirdetes

A 12 legjobb európai karácsonyi vásár 2017-ben

Sz. F.
Karácsonyi vásárok Európaszerte

Karácsonyi vásár Európában – Bréma, Németország (november 27 – december 23)

Decemberre Brémát elönti a karácsonyi hangulat. A Weser folyó mentén, a város középkori erődítményének árnyékában ilyenkor megelevenednek a német fogadók, ahol szabadtéri tüzek között és egy életnagyságú adventi naptáron keresztül sétálhatnak az emberek. A hangulatot továbbá zsonglőrök és egyéb utcai artisták is tovább fokozzák. A hideg elleni védelem érdekében érdemes ellátogatni néhány forralt boros standhoz, habár az árak láttán lehet, hogy kapaszkodnod kell majd. A forralt boron megspórolt eurókból azonban csodálatos kézműves díszeket és édességeket vásárolhatsz.

Karácsonyi vásár Európában – Amszterdam, Hollandia (november vége – január eleje)

Amszterdamban nem szokás elaprózni a karácsonyi vásározást, ugyanis november és január között összesen 26 darab ilyet találni városszerte! A városban több hétköznapi piac is működik, ezek azonban teljesen átveszik az ünnepi hangulatot. Külön érdemes megemlíteni a Museumplein és Leidesplein vásárait, ahol kisebb falunyi faházikók várják a látogatókat finomabbnál finomabb ünnepi ételekkel és meleg italokkal. A holland fánkokat (oliebol) sem szabad kihagyni, ugyanis nem csak finomak, de állítólag a gonosz szellemeket is segítenek távol tartani. A fánkokkal bevitt kalóriákat egy kis jégkorcsolyázással kiválthatod, amire szintén lehetőség van a vásáron. Ha december 1 és január 21 között jársz itt, akkor mindenképpen nézz el az Amszterdami Fényfesztiválra is!

hirdetes

Karácsonyi vásár Európában – Düsseldorf, Németország (november 17 – december 23)

hirdetes

A düsseldorfi vásáron garantált a karácsonyi hangulat. Hogy miért? Többek között azért, mert nem csupán egyetlen vásárról van szó – ilyenkor rengeteg karácsonyváró rendezvény kerül megrendezésre, és lényegében az egész városközpont egyetlen hatalmas vásártérré változik. A városháza előtti piactéren hagyományos kézműves mesterek ajándékai vásárolhatók meg – ilyen például a betlehemfaragó is, aki életnagyságú szobrokat készít olajfákból. A Flinger Strasszén düsseldorfi épületek kézzel festett másait vásárolhatod meg. Miután végigjártad ezt a részt, fogj néhány falat igazi német mézeskalácsot, és irány Düsseldorf Óvárosa, ahol több mint 260 kocsma várja a szomjazó vendégeket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hollóházi porcelán

Hollóházi porcelán: hungariumnak számít. Az ország legrégebbi, 1777 óta folyamatosan... Tovább

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes: nyelvújítónk. Karinthy Frigyes magyar író, költő, műfordító. Saját... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld