hirdetes

A 12 legjobb európai karácsonyi vásár 2017-ben

Sz. F.
Karácsonyi vásárok Európaszerte

Karácsonyi vásár Európában – Göteborg, Svédország (november 25 – december 17)

Habár télen hiány van errefelé a napfényes órákból, a svédországi Göteborgban az ünnepi fények ezért sokszorosan kárpótolnak. „Skandinávia karácsonyi fővárosában” végigsétálhatod a „Fény Sávját”, egy több mint ötmillió lámpával kivilágított három kilométernyi útvonalat. A városban négy karácsonyi vásár kerül megrendezésre, ezek a Liseberg, a Haga, a Röda Sten Art Centre és a Gustaf Adolf’s torg. Töltődj fel egy bögre fűszeres forralt borral, majd folytasd utadat a csodálatos helyi kézműves alkotások és hagyományos díszek között. A hagyományos svéd különlegességek között nehéz lesz olyasmit találni, amiből nem lakna jól szívesen az ember.

hirdetes

Karácsonyi vásár Európában – Edinburgh, Skócia, Egyesült Királyság (november 18 – január 7)

Az ember joggal várja a legjobbat a skót fővárostól, Edinburgh pedig idén sem tervez csalódást okozni senkinek. A méretében és hangulatában is tekintélyes karácsonyi fesztivál fő vására a Moundtól egészen a Scott Monumentig ér el, és telis-tele van művészeti és kézműves alkotásokkal. A Santa Land-i Children’s Market arcfestéssel, karácsonyi kézműves érdekességekkel és finomságokkal várja az apróságokat – persze egy karácsonyfa-labirintus is helyet kapott itt, ami egyenesen a Télapó segítőinek műhelyébe vezet. A St. Andrew Square-en egy dupla körhinta és egy óriáskerék (a Big Wheel) gondoskodik a vásári hangulatról.

hirdetes

Karácsonyi vásár Európában – Strasbourg, Franciaország (november 24 – december 24)

Strasbourgot nem csak karácsony tájékán érdemes meglátogatni, de az egész évben szépséges város vitathatatlanul ilyenkor nyújtja a legtöbbet. A hangulatról többek között a Place Kléber, a fehér és piros szívekkel díszített faházikók, és az ünnepi világítással feldobott macskaköves utcák gondoskodnak. A Christkindelsmärik története egészen 1570-ig nyúlik vissza, az itteni hagyományok pedig az ajándékoktól kezdve az ételekig mindenben megjelennek. A bredele névre hallgató ünnepi sütemény egy szinte kötelező édesség, és olyan ízekben kaphatóm, mint például fahéj vagy narancs.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fátyol-vízesés

Fátyol-vízesés: Magyarország legnagyobb vízeséséről van szó személyében, A... Tovább

Kékfestés

Kékfestés: A kékfestés egy textíliákon alkalmazott színmintázási technológia, amely nevét... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld