hirdetes

A kedvenc tavaszi helyeim: Ingyenes mókuspark, hinta Pécs felett, virágos helyek

VN
Frissítve: 2024.04.10
Frissítette: ZH

El sem tudom mondani mennyire, örülök neki, hogy végre nem a nulla körül ingadozik a hőmérő, hanem meg-megmutatja bájos, napsütötte, záporokkal színezett arcát a tavasz is. Ennek apropóján pedig gondolom nemcsak én, hanem ti is alig győzitek kitalálni, hogy merre menjetek el munka után, vagy legalább hétvégén, hogy kicsit kiszakadhassatok a hosszúra nyúlt téli szobafogságból. Kicsiknek és nagyoknak is való tavaszi csodahelyeket mutatok nektek, amik tökéletes programok lesznek idén tavasszal! 

Kedvenc tavaszi kirándulóhelyeim 2023

A legszebb tavaszi sétáló utca Budapesten- a virágzó Tóth árpád sétány

Egy kellemes tavaszi sétára indulnál? Ennél jobb ötleted nem is lehetett volna, és micsoda szerencse, hogy éppen a cikkemet olvasgatod, mert van is ehhez egy tuti tippem. Ha az én kedvenc tavaszi helyemet választod, amire sok helyen csak Magyarország legszebb tavaszi helyeként hivatkoznak, akkor konkrétan rózsaszín fellegekben járhatsz táncot is akár, a madarak énekének ütemére. Most virágoznak Buda egyébként is legszebb sétálóutcájának japáncseresznyefái! Ebben a cikkben részletesebben olvashatsz a Tóth árpád sétány megközelítéséről.  

Április végén Európa legnagyobb nárciszmezeje fog elvarázsolni Somogy megyében

hirdetes

Babócsát ismered? Hadd mutassam be! Mesehely, mesevirágokkal, és nem mesés, hanem egyenesen legendás történettel! Igen, jól sejted, Babócsánál található Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezeje, ahol nem ám hétköznapi nárciszokat fogsz találni, hanem csillagos nárciszokból álló nárcisz tengert, aminek ültetését még a török hódoltság idején maga a basa kezdte el. Innen is a kert neve, amit keresni kell: Basa-kert! Április 29-én nagyon különleges nárcisz ünnepet tartanak itt, részletek ebben a cikkemben!  

hirdetes

Utolsó esély medvehagymát szedni

Van egy szomorú hírem: utolsó esélyetek medvehagymát szedni. Persze boldog hírem is van: itt összeszedtem még a szezon elején a legjobb medvehagyma lelőhelyeket a szezonra, ahol te is bátran szedhetsz finomságokat!  

Apropó medvehagyma! Egy számomra nagyon fontos egyetemi kutatást végzek. Kimondhatatlanul hálás lennék érte, ha segítenél azzal, hogy kitöltöd ezt a 2 perces kérdőívet: Medvehagymás kérdőív, amit azok is kitölthetnek, akik nem is szeretik a medvehagymát, de azok is, akik nagyon is! Tényleg csak 2 perc, nekem viszont hatalmas segítség, a kitöltés után itt folytathatod a cikk olvasását, amiben mutatok ingyenes mókusparkot, a kedvenc kirándulóhelyemet Budapesttől fél órára, titkos balatoni mesefalvat, a Mátra legszebb kilátópontjait, és még sok-sok mindent! 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hagyomány

Hagyomány: azokat az elődök örökségéből átvett cselekvéseket, dolgokat értjük, amelyeket... Tovább

Zirci Ciszterci Arborétum

Zirci Ciszterci Arborétum:  A Zirci Arborétum hazánk legmagasabban fekvő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!