hirdetes

Nyárindító hétvégi balatoni programok, amiket vétek lenne kihagyni ebben a nyári jó időben

VN
Hétvégi Balatoni programok

Nemzeti Összetartozás napja a Balatonnál

Rögtön egy igen fontos eseménnyel nyitnánk a hétvégi balatoni programok sorát. Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékezünk, június 4-én, ennek alkalmából a Balatonnál több helyen is emléknapot tartanak. 2021. június 4-én 8 órakor veszi kezdetét a trianoni megemlékezés Badacsonytomajon, a Történelmi Emlékparkban, ahol lesz ünnepi beszéd, műsor, és fohász is. Balatonalmádiban Az Örökmécsesnél, a Szent Erzsébet ligetben 16:30-kor mond emlékbeszédet dr. Gráfik Imre néprajzkutató, nyugalmazott múzeumi főtanácsos. Hévízen 11 órai kezdettel kerül sor a megemlékezésre a Festetics téri Nemzeti Összetartozás Emlékművénél. A 18 órakor kezdődi Fonyódi megemlékezés díszvendége pedig Rékasi Károly színművész lesz.

Strandnyitások a Balatonnál

Tekintve, hogy ez lesz a nyár legeslegelső hétvégéje, több helyen is megnyitják a strandokat, és ez azt jelenti, hogy a nyár első csobbanása mellett egyéb extrákkal is fel lehet dobni a napot. Balatonedericsen például 5-én nyit a strand, és egészen reggel fél kilenctől estig izgalmas programok lesznek: tábori mise, légvár, kreatív sarok, közös torna, főző verseny, sportbemutatók, mese színház, zene és remélhetőleg sok-sok boldog pillanat. 

hirdetes

 

Az igazán nagy durranás: Republic koncert a Siófoki Plázson

Bizony koncert, nem akárhol, és nem akármilyen. Valahogy így kell ezt az idei nyári szezont elindítani azt hiszem, egy fergeteges Republic koncerttel a Balaton partján, a Siófoki Plázson! A jegyárak 2.999 Ft-nál kezdődnek, a 2020-as koncertre vásárolt, vissza nem váltott jegyek továbbra is érvényesek erre a dátumra. A hatályos jogszabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható az esemény. Azonban az esemény leírása szerint a koncert elmaradása, dátumának módosítása, vagy az esetlegesen szükséges védettségi igazolvány hiányának esetén a megvásárolt belépőjegyeket visszaváltjuk!

hirdetes

Egy kis sport Vonyarcvashegyen

Aktív programot keresel, a strandon való lubickolás nem elég? Mutatunk egy igazán aktív balatoni programot a hétvégére neked, amit imádni fogsz! A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szeretettel vár minden sportolni vágyót futóversenyére, melyet a Keszthelyi-hegység csodás környezetének érintésével szervez meg. 10 vagy 20 kilométeres távra lehet nevezni, a fáradalmadért pedig jutalmul csodás panorámát fogsz kapni, amit 2 kilátó is megfűszerez, illetve egy hatalmas csobbanást a Balatonban. Szombaton 10 kor rajtol a verseny, nevezési díj 3000 Ft, amiért befutóérem, frissítés is jár a biztosított útvonalon túl. Védettségi igazolvány nem kell!

 

Gaszto élményekért, és egy nagyon különleges programötletért lapozz még egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Június

Június: az első nyári hónap, melyet a népi nyelvek az alábbi módon neveztek el: Napisten... Tovább

Alföldi piramisok

  Alföldi piramisok: A kunhalmok az alföldi táj sajátos formakincsei. Ezeket az 5-10... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!