hirdetes

Egyesek szerint receptre kellene felírni a tavaszi Balatont-mutatjuk mit érdemes csinálni!

VN
Frissítve: 2024.04.14
Frissítette: ZH

Sokakban él az a kép, hogy a Balatonra csak nyáron éri meg elutazni. Bár fürdeni tényleg ekkor kellemes igazán a Balaton vízében -bár a bátrak nyugodtan megmártózhatnak tavasszal is-, más dolgokat is lehet itt csinálni, amikért megéri más hónapokban is erre kanyarodni. Tavasszal miért? Mutatjuk a Balaton legígéretesebb tavaszi programjait!

Tavaszi balatoni programok 2024

#1. Tavasszal tiéd az egész Balaton!

Megértjük, ha nem akarsz az év ezen időszakában a Balaton vízében megmártózni. De miért kellene messziről elkerülni a vizet? Ismeritek a „Tavaszi szél vizet áraszt” kezdetű népdalt? Ez a tavaszi szél éppen alkalmas arra, hogy egy vitorlás fedélzetére pattanva szeljétek a magyar tenger hullámait. Különösen ajánlunk mindenkinek egy tavaszi vitorlástúrát több okból is. Egyrészt ilyenkor még nem kell nagyon félni a nap káros sugaraitól, persze már ekkor is ajánlott egy napvédő, és sapka, de hőgutát nehéz kapni, ahogyan pár perc alatt leégni sem fogtok. Másrészt pedig feltétlenül ki kell használnotok, hogy a szezont megelőzve, ilyenkor szinte tiétek az egész „tenger”. Érdemes megállni, kicsit kizökkenni, lelassulni, megpihenni, feltöltődni a Balaton kellős közepén a tavaszi napsugarak alatt.

hirdetes

#2. Tavasszal a Balaton is virágzik

És a népdal folytatását is ismeritek? „Virágom, virágom…” Virág nélkül nincsen tavasz! A mandula, és cseresznyefák, púderszíneihez pedig tudjátok mi passzol a leginkább? A Balaton ezernyi kékje! Fedezzétek fel egy tavaszi túra keretében a csodás virágos partszakaszokat, kilátóhelyeket, meg minden egyebet. Merre keresgéljétek a rózsaszín lombú fákat? Kerülve-fordulva mindenhol akad egy-kettő, de amerre ilyen céllal nagyon érdemes bolyongani: Balatonakali, Szent-György hegy, Tihany, vagy Alsóörs, de Alsó-Dörgicsén, a Boldogasszony -templom romot is jó szívvel ajánljuk, valamint érdemes megnézni a Györök és Vonyarcvashegy közötti mandulasort is.

hirdetes

 

#3. Várnak a várak a tavaszi Balatonnál

Tudjuk, most kellene, hogy az a rész jöjjön, hogy „Minden madár társat választ…”, ehelyett mi várokat válogattunk nektek össze, de legalább a legszebbeket. Egy kis kirándulás, egy kis kultúra, egy kis történelem, egy kis mesésen kék Balaton: 5+1 bakancslistás vár a Balaton-felvidéken, amiket neked is meg kell nézned idén tavasszal.
 

Lapozzatok mindenképpen, mert szuper izgalmas tavaszi balatoni programok várnak még rátok a következő oldalon is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Puskin mozi

Puskin mozi: A mai Puskin elődje a Magyar Világ kávéház volt. 1926-tól a Mezőgazdasági... Tovább

Duna kavics

Duna kavics: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Igazi retro édességnek számít,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!