hirdetes

12 történelmi úti cél Európában, amikről ritkán hallunk, pedig meseszépek

VN

Ha egy kiadós európai utazásról van szó, akkor a legtöbbeknek rögtön a nevesebb fővárosok látványosságai ugranak be. Ott van például a Tower Londonban, a Colosseum Rómában, vagy az Eiffel-torony Párizsban. Ezek persze gyönyörű úti célok, azonban többségükre általában óriási turistatömegek jellemzők, és nehéz lehet tisztességes áron szálláshoz jutni a környékükön. Ha szeretnéd gazdaságosabban, mégis emlékezetes utazások keretei között felfedezni Európa történelmi látványosságait, akkor mai listánk neked szól! Íme néhány ritkábban emlegetett érdekesség kontinensünkön!

12 történelmi úti cél Európában

Alfama – Lisszabon, Portugália

Alfama Lisszabon óvárosrésze, tele barokk templomokkal, kastélyokkal és kolostorokkal, amelyeket szűk utcák és átjárók hálója köt össze. Neve az arab „al-hamma” szóból származik, ami melegvizes forrást jelent, és az Ibériai-félsziget iszlám korszakának egyik emlékeként maradt fenn a mai napig.
Alfama legfelső pontján helyezkedik el a Castelo de S. Jorge kastély, a városrész pedig egy dekoratív művészeti múzeummal is várja a látogatókat. Ha már egyébként is erre jársz, látogass el a lisszaboni katedrálisba és a Sao Vincente de Fora kolostorba is, ahol a királyi sírokat is őrzik.

A Romantikus út – Bajorország, Németország

hirdetes

A Romantische Strasse, vagyis a Romantikus út Bajorországon és Baden-Württemberg tartományon halad át, tehát Németország legcsodálatosabb tájait láthatják azok, akik egyszer felkerekednek rá. Az út egykor fontos kereskedelmi útvonalként kötötte össze Németország északi és déli területeit, ma pedig olyan középkori falakkal körülvett városokat érint, mint Rothenburg ob der Tauber, Nordlingen és Dinkesbühl. Délre haladva az út a Bajor Alpokig is elér, ahol olyan látványosságokat láthatunk, mint a tündérmesébe illő Neuschwanstein kastély.

hirdetes

A Beaujolais út – Rajna-völgy, Franciaország

A Beaujolais-régió már azóta borvidékként működik Franciaországban, hogy a rómaiak meghonosították az első szőlőtőkéket a területen. A Beaujolais út nem egy fix útvonal, hanem szabadon bejárható az utazó kénye-kedve szerint.
Számos borászat kínál szálláshelyeket is, ahol megpihenhetsz egy kiadós kóstolgatást követően, és ahol felkészülhetsz a következő szakaszra. Ne hagyd ki Villefranche-sur-Saône városát (ami a régió fővárosa), illetve Beaujeu-t sem (ami a régi történelmi borászati fővárosának számít).
 

Lapozz, mert még mutatunk csodaszép, történelmi úti célokat Európában!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ludwig Múzeum

Ludwig Múzeum: Budapest egyik leghíresebb múzeuma. A múzeum első sorban kortárs művészeti... Tovább

Magyar tradíciók

Magyar tradíciók: a mai rohanó világban egyre kevésbé adunk a tradíciókra, a hagyományokra... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!