hirdetes

12 történelmi úti cél Európában, amikről ritkán hallunk, pedig meseszépek

VN
12 történelmi úti cél Európában

Flamand beginaudvarok – Belgium

A flamand beginaudvarok középkori szállások, amelyeket a beginák építettek 1200-as évek során építettek a mai Belgium területén. A beginák olyan apácák voltak, akik nem zárkóztak el teljesen a külvilágtól, hanem városokban építették fel szállásaikat, amikhez templomok, házak és udvarok is tartoztak.
Egykor több száz ilyen beginaudvar létezett a Németalföld területén, mára azonban csupán néhány tucat maradt fenn (ezek közül néhányat a mai napig a beginák lakják). Építészeti és történelmi értékük miatt az UNESCO több ilyen udvart is a világörökség oltalma alá helyezett.

Alhambra – Granada, Spanyolország

Az Alhambra Spanyolország egyik legszebb, a mai napig megőrzött iszlám eredetű palota-erődítmény komplexuma. Az ország déli részén található épületegyüttest a XIII. és XIV. századi iszlám emírek és szultánok építtették, majd évszázadokkal később a spanyol keresztény uralkodók bővíttették tovább őket.

hirdetes
Az Alhambra elképesztő udvarokat, szökőkutakat, boltíveket és egyéb építészeti csodákat rejt magában, köztük iszlám és arab díszítésekkel. Az épületkomplexumból továbbá csodálatos kilátás nyílik a környező vidékre.

Bledi-tó – Szlovénia

A Bledi-tóról valószínűleg többen hallottak már, mint az előbb felsorolt történelmi látnivalókról, de egyszerűen nem maradhat le erről a listáról (hátha van, aki még nem ismeri). A Bledi-tó a hazánkkal szomszédos Szlovénia talán legszebb látványossága, amelynek közepén a Bled-sziget díszeleg, rajta egy zarándoktemplommal.

hirdetes
Habár a templom mai alakját a XVII. század végén kapta meg, a belsejét díszítő freskók jóval öregebbek ennél. A helyiek szerint régebben hagyomány volt a templomban összeházasodó párok számára, hogy a vőlegény a két kezében vitte fel a menyasszonyát a templomhoz vezető 98 lépcsőfokon. A tavat minden irányból csodálatos táj veszi körül, és nem egy remek rálátási pont van, ahonnan remek fényképeket lehet készíteni a szigetről és a rajta álló templomról.

Lapozz, mert még mutatunk csodaszép, történelmi úti célokat Európában!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kőszeg város

Kőszeg: Kőszeg város Vas megye nyugati szélén, az osztrák határ közelében. A Kőszegi... Tovább

Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc: Kazinczi és alsóregmeczi Kazinczy Ferenc, magyar író, költő, a nyelvújítás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!