hirdetes

Lehet, hogy már átestél a koronavíruson? Ez a 7 jel árulkodhat róla!

VN

Sajnos a koronavírussal nincsen könnyű dolgunk, hiszen nem elég, hogy egy új vírus mutáció, amit nem ismerünk eléggé, se ellenanyag, se oltóanyag nincsen még, sajnos a tünetei sem egységesek, valamint a lefolyása sem. Így könnyen előfordulhat, hogy valaki anélkül átesik a koronavíruson, hogy különösebb orvosi ellátást igényelne, míg másoknak lélegeztető gép szükséges a túléléshez, megint mások pedig sajnálatosan belehalnak. Nehezítő körülmény az is, hogy a klasszikus tünetek, nagyon hasonlítanak a hagyományos influenzáéhoz (a koronavírus mégsem influenza): száraz köhögés, láz, végtagfájdalom, fejfájás. Azonban most összeszedtünk 7 nem túl ismer, viszont gyakori tünetet, amiket, ha te is érzékeltél magadon, akkor az is lehet, hogy te már átestél a  koronavíruson.

Ez a 7 tünet koronavírusra utalhat

#1: Megfázásos tünetek

Bizony ahogy fentebb is írtuk a koronavírust nem könnyű összekeverni egy megfázással, vagy influenzával, mert igen hasonló tüneteket produkál. A torokfájás vagy az orrfolyás önmagában is utalhat koronavírusra, még akkor is, ha a jellemzőbb tünetek, mint a láz, vagy a száraz köhögés nem jelentkeznek. Ezért fontos, hogy bármilyen tüneted van kerüld a társaságot, és viselkedj úgy, mintha fertőzött lennél!

#2: Étvágytalanság

Mindenki süt, főz az önkéntes karanténban, unalmában megeszi az egész hűtő tartalmát, ha te egyébként nem étvágytalansággal dolgozod fel az ilyen nagy stresszt, most mégsem volt nagy étvágyad, akkor gyanús, hogy áteshettél a koronavíruson. Egy jellemző tünetet a vírusnak ugyanis az étvágytalanság. 

#3: Érzékek hiánya

A koronavírus nagyon jellemző tünete az ízérzékelés hiánya, és szaglás időleges elvesztése, ami akár 5-6 hétig is tarthat. Tehát ha hirtelen elveszítetted a szaglásodat, vagy az ízérzékelésedet, akkor van okod gyanakodni.

hirdetes

#4: Szem

A szem a lélek tükre, tartja a mondás, bizony szemed állapota is árulkodhat arról, hogy átestél-e a koronavíruson vagy sem. Bár ezzel sincs könnyű dolgod, hiszen a kötőhártya gyulladás árulkodhat ugyan koronavírusos megbetegedésről, viszont ez egyben egy olyan gyakran előforduló betegség, ami alapján egyenesen nem lehet következtetéseket levonni, hiszen akár egy nagyobb huzat is okozhatta a problémát, ugyanúgy, ahogyan a koronavírus. Szemfájdalom, és piros szemek is lehet akár koronavírus tünet, ezért nem árt óvatosnak lenni!

hirdetes

#5: Bőrproblémák

Szemünk mellett bőrünk is gyakran árulkodik a szervezetünkben zajló változásokról, problémákról. A kanyaróhoz hasonló, vöröses, rózsaszínes dudorok és a csalánkiütéshez hasonló elnyúló vörös foltok utalhatnak a koronavírus fertőzésre is.

#6: Lila lábujjak

Nemrégen azonosították a koronavírus tüneteként a lilás foltokat a lábujjon, amik viszketést, fájdalmat is okoznak. Ráadásul ez a tünet leginkább tünetmentes fiatalabbaknál fordul elő. Ha te is ilyet érékeltél magadon, akkor jó okod van azt hinni, hogy már átestél a koronavíruson.

#7: Hasmenés

A hasmenés, valamint az ilyenkor megszokott émelygés is utalhat koronavírusos megbetegedésre, regisztrált fertőzöttek csaknem fele számolt be ilyen tünetekről, így elég gyakorinak mondhatjuk.
 

Plusz tipp: Így különböztetheted meg az allergiát és a koronavírust!

Jó hír: Májusban érkezhet a koronavírusteszt, ami kimutatja, hogy átestünk-e már a fertőzésen

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Téli népszokások

Téli népszokások: Alapvetően meg kell különböztetünk a népszokásokat az időpontok... Tovább

Drégely vára

Drégely vára: a Börzsöny északi részén, Drégelypalánk és Nagyoroszi községektől... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!