hirdetes

Ma 61 éve annak, hogy a TV Maci képernyőre került: érdekességek a TV Maciról

Kontig-Jakab Gyöngyi

Pontosan ma van 61 éve annak, hogy először a képernyőn láthattuk egy ország gyermekseregének kedvenc figuráját, a TV Macit. 1963. április 15-én láthattuk először a képernyőn. Ennek apropóján jöjjön egy cikk az ikonikus figuráról, a maciról, amit mindenki a szívébe zárt! Te tudtad ezeket az érdekességeket a TV Maciról? A cikk végén különleges TV Macis videókat is mutatunk!

TV Maci története

A TV Maci több generáció szívét rabolta el

A TV Maci csak megmosta a fogát, és azonnal kiürültek az utcák, minden gyerek a képernyők elé ült a várva várt Maci bejelentkezésére, a mese kezdetére. A mi gyermekkorunkban csak egy csatornán, és napi egy alkalommal sugároztak mesét a gyerekeknek, ami percre pontosan ugyanabban az időben, 19 óra 10 perckor kezdődött. Hogy mi mennyire vártuk minden este a húgommal, hogy lássuk, ahogy a mi imádott TV Macink megmossa a fogát, felhúzza a zöld pizsamáját, bekapcsolja a televíziót, és velünk együtt, meg persze Paprika Jancsival megnézze az aznapi egyetlen, tíz perces esti mesét, majd mese után elkísérjük őket aludni, és jó éjszakát kívánjon nekünk. Gyerekkorom esti rutinját határozta meg, és nélküle nem jöhetett el a lefekvés ideje. A mi kedvenc Macink elalvás előtt még engedett szórakozni egyet a tanulással, és játékkal teli hosszú nap lezárásaként, jobbnál jobb meséket keretbe foglalva. 

hirdetes

A TV Maci a gyerekkorunk fontos része volt

Kisgyermek koromban a család esti rutinja is nagyban igazodott a TV Macihoz, hiszen mire felcsendült a beköszönő szignál, addigra már túl voltunk a közös vacsorán, és túl kellett esnünk a tisztálkodáson is, így a tesómmal már pizsamában nagy örömmel vártunk, hogy felhangozzon a főcím ismert dallama. Szeretett TV Macink már szinte családtag volt nálunk, és azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy rajtunk kívül még sok-sok háztartásban. 

A TV Maci igazi korszakalkotó műsor volt

Mindannyiunk örök kedvence az utolsó „igazi” TV Maci 41 éve, 1982-ben készült, Ő volt az én gyermekkorom TV Macija. Azt viszont sokáig nem is sejtettük, hogy nem csak a mi kedvencünk volt, hanem bizony már a szüleink is vele együtt nézhették kedvenc esti meséiket, igaz, akkoriban még picit más külsővel, sőt, még a nagyszüleink is ismerik. Tudtátok, hogy ma már 61. szülinapját ünnepli a TV Maci? Számunkra azonban mindig ugyanaz a bohókás, bájos mackókölyök marad, akit gyerekként megismertünk. 

hirdetes

Születésnapja alkalmából igyekeztünk bemutatni a történetét, és összegyűjtöttünk néhány érdekességet kedvenc mackónkról. Ha Ti is a szívetekbe zártátok, és kedves emlék jut eszetekbe, ha felcsendül a jól ismert dallam, akkor fogadjátok szeretettel az alábbi írásunkat mindenki kedvenc macijáról. Lapozzatok a Tévé_macival kapcsolatos érdekességekhez, mutatunk videókat is a cikk végén!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Salgótarján

Salgótarján: Salgótarján megyei jogú város Észak-Magyarországon. Nógrád megye székhelye... Tovább

Labdarúgás

Labdarúgás: a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb játéka. Angliából ered, de gyorsan,... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!