hirdetes

Ma 61 éve annak, hogy a TV Maci képernyőre került: érdekességek a TV Maciról

Kontig-Jakab Gyöngyi
TV Maci története

A TV Maci öröksége, utóélete

Az eredeti kedves TV Maci figurája felejthetetlen. Ő a rendszerváltás nagy győztese, aki több generáció gyermekeit szögezte a képernyők elé esténként, és szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy mindenki családtagként szerette. A siker receptje talán az lehetett Foky Ottó szavait idézve: "...A maci mindig is divat volt. Talán nem is volt olyan gyerek, akinek ne lett volna mackója….” A mai gyerekek talán már nem úgy tekintenek a TV Maci  ahogy a mi és szüleink, hiszen a rengeteg mesenézésre is alkalmas csatorna, és mese között szinte elvész az azóta már változásokon is átesett beköszönő dallam, és a Maci figurája is, de azt hiszem, mindannyian örülünk annak, hogy a szívünkbe zárt kedves Maci kisebb szünetekkel, és viharokon át, de még ma, 60 évesen is visszaköszön a képernyőről régi pompájában, ahogy mi is megszerettük, ezáltal ezt az értéket is megőrizhetjük, és tovább örökíthetjük gyermekeink, és a következő generáció számára. Amikor megmutattam a gyermekeimnek, szeretettel fogadták. Valószínű, már sosem fog számukra ugyanazzal a jelentéssel bírni, mint számunkra, ami természetes is, mégis jó érzéssel töltött el, hogy amikor megnézték, és amikor elővettem a régi könyveink közül a TV Maciról szóló könyveimet, és felolvastam nekik, illetve átlapozhatták, ugyanazt a szeretetet láttam megcsillanni a szemeikben, amit én is éreztem egykor, kisgyerekként a fotelben ülve, és a TV Macit nézve. Szerintem ezt jelenti az értékmentés, az értékek megőrzése, és átadása.

hirdetes
hirdetes
Boldog születésnapot drága TV Maci, reméljük, még sok évtizeden át megmaradsz nekünk, hiszen szüksége van Rád a következő generációknak is!

Nektek melyik volt az a TV Maci változatotok? Szavazzatok! És utána jöjjenek is az ígért videók a TV Maciról

Nektek melyik volt az a TV Maci változat, amelyiket a leginkább szívetekbe zártátok? Az alábbiakban erről szavazhattok, ha van kedvetek.

Videók a TV Maciról:

Az első (még fekete-fehérben vetített) TV Maci televíziós szignál: (Az első "köpött a maci" fogmosás)

TV Maci szignál a 70-es évekből

TV Maci az űrben

TV Maci 1983-tól: Megláttam, meghallottam, és visszarepültem az időben. Zuhanyzós változat:

TV Maci 1983-tól: fogmosós változat: (Köpött a maci)
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A karimatömítések tulajdonságai

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Október 23

Október 23: Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!