hirdetes

Ezek a legjobb programötletek az őszi szünetre (2023)

VN

Éppen most értesültünk róla, hogy az iskolás csemeték már mást sem csinálnak, minthogy az őszi szünetet várják, de nagyon nagy erőkkel. Azonnal fogtuk is magunkat, és készítettünk egy listát, amiben összegyűjtöttük a szerintünk legjobb programötleteket erre az időszakra, amit a család apraja, és nagyja is élvezni fog. Mik a legjobb ötletek az őszi szünetre? Mutatjuk!

Legjobb programötletek őszi szünetre 2023

Kisvasutazás az őszi szünetben

Fedezzétek fel hazánk legjobb kisvasút vonalait ebben a pár szabad napban! Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb kisvasutakat az orszában, az ország minden részén található valami, így biztosan a ti közeletekben is. Mivel az őszi erdőknél aligha van valami varázslatosabb, biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak a kicsik, hanem a nagyobbak, és ti, szülők is élvezni fogjátok ezt az őszi szünetes programot! Öveket becsatolni, dudaszó, indulnak a kisvonatok hazánk legszebb őszi erdeinek bejárására! Ha leszálltok, gyűjtsetek faleveleket, más őszi terméseket is!

Lombkoronasétányok az őszi szünetben

Mi lehet jobb annál, mint az őszi erdők kincseit felfedezni? Hát madártávlatból, a magasból megtenni ezt! Hazánkban számtalan nagyon izgalmas lombkoronasétány van, ami minden bizonnyal a család minden tagját elvarázsolja majd. Tanulmányozhatjátok a levelek szín átmenetelét, a különböző növények őszi viselkedését, és remek fotókat is készíthettek. Ezen a listán sok ingyenes lombkoronasétányt fogtok találni.  

Fedezzétek fel egész Magyarországot egyetlen kiállításon az őszi szünetben

Tudtátok, hogy Szarvas nemcsak csodaszép színekbe öltözik ebben az évszakban, hanem egy olyan kincset is tartogat, ami minden bizonnyal a legfiatalabb szempárokat, és a kicsit többet látottakat is elvarázsolja majd? A Szarvasi Mini Magyarország Kiállításról beszélünk, ahol minden hazai látnivaló kicsi makettek formájában megtalálható. Egész Magyarország modellezve van, még kisvasutak is járnak, hihetetlenül látványos, és higgyétek el az egész családnak nagy élmény!

hirdetes

Fedezzétek fel a Magyar várakat is az őszi szünetben!

A Velencei-tó menti Várpark Skanzen sem maradhat le a legjobb őszi szünetes programokat bemutató listánkról, már csak azért sem, mert nem egyszer még a Guiness világrekordok között is szerepelt. Na de vajon miért? Ez a kiállítás kicsit hasonlít az előzőhöz, hiszen szintén legendás épületek modelljeit lehet itt megtekinteni, de egy kicsit más a tematika. Magyarország összes várát modellezték itt, azokat a középkori várakat is (tökéletes állapotukban), amiknek ma már csak a romjait láthatjuk, és az alapján próbálhatjuk elképzelni, hogy milyen is lehetett. Belépés, árak, nyitva tartás, képek, és minden más ITT.  

hirdetes

Őszi szünet a Marson?

Hazánkban annyi, de annyi különleges hely van, hogy most még csak felsorolni sem tudnánk ezeket, nemhogy bemutatni. Azért mutatunk egyet, ami a gyerekek tetszése szerint a legelső szinten szerepel, ez a Gánti Bauxitföldtani Park, ami olyan hatást kelt, mintha a Marson járnánk. A táblák segítségével sokat lehet tanulni, de a csodás környezetben akár egy mesébe, filmbe, kicsit más világba is képzelhetjük magunkat.  

Fényes programok az őszi szünetre

Hazánkba költözött a világ egyik legkülönlegesebb kiállítása. Garden of Lights a Füvészkertben látható. Alice Csodaországban varázslatos meséjét mutatják be a fények, és a különleges növények segítségével. Aki látta már, azt mondja, nagyon látványos a kiállítás, és mi el is hisszük, hiszen nem lehet véletlen, hogy külföldön is olyan népszerű.

Őszi szünet a legkülönlegesebb állatokkal!

Nagy állatrajongók a gyerekek, és ha nagyon őszinte akarnál lenni, te is oda meg vissza vagy a cukiságokért? Hát látogassátok meg a valaha létezett legpuhább, legcukibb állatokat, az alpakákat, és simogassátok is meg őket! Itt vannak a legjobb alpaka farmok! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kárpáti György

Kárpáti György: Kárpáti György a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai... Tovább

Fehér magyar tyúk

Fehér magyar tyúk: Ha vidéken sétálgat az ember, akkor a barna tyúk mellett ez az a fajta,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!