hirdetes

Gyerekkorunk szerelme - A Budapesti Vidám park

Sz.F.
Gyerekkorunk szerelme - A Budapesti Vidám park

A Holnemvolt Park bezárása

A Holnemvolt Park 2015. november elsején tartott utoljára nyitva. Utolsó nagy rendezvénye az október 31-én este, a Halloween éjszaka alkalmából tartott Szellemparti volt. A 19 és 23 óra között megtartott telt házas rendezvényen boszorkányok, zombik, jelmezes figurák riogatták a látogatókat, több száz töklámpás volt kihelyezve. November másodika után a park többé nem nyitott ki.

A Vidám Park bontása

2016 tavaszára a park egésze egyetlen hatalmas bontási területté vált. Az addig megmaradt régi épületek legnagyobb részét addigra lebontották, a még állókat bontották. Noha az eredeti tervben szerepelt a nyolcvanas években épült, tehát réginek nem mondható Elvarázsolt Kastély, a jó állapotú Tréfás Dzsungel Vasút, a kupolás dodzsem és a több mint százéves Barlangvasút megőrzése, az ígéretek ellenére azokat is lebontották.

hirdetes

Összesen három mutatvány maradt fent, ezek a Hullámvasút, az alatta lévő Mesecsónak és a régi Körhinta. 2016 őszére a park jelképének számító bejárati rész is eltűnt. Az egykori park 2015-ben még látható és felismerhető képe ezzel végképp megszűnt, a Vurstli, az Angol Park és a Vidám Park több mint kétszáz éves története véget ért.

hirdetes

A területen a bontás után megkezdődött a Pannon Park és a Holnemvolt Vár kivitelezése. A Holnemvolt Vár átadására 2018. május 18-án került sor, a Pannon Park munkálatai 2019/2020-ig tartanak.

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Halasi csipke

Halasi csipke: hungarikumnak számít. Nagyon igényes, az egyik leghíresebb magyar kézimunkának... Tovább

Magyarország

Magyarország egy közép-kelet Európában található ország, mely közelebbről a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság
X
Kövess minket facebookon!