2 millió forintot fizetnek annak, aki a Mecsekhez költözik!

hirdetes

2 millió forintot fizetnek annak, aki a Mecsekhez költözik!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A fiatalok letelepedését szeretnék ösztönözni ennél a Mecsek lábánál található zsákfaluban, ezért 2 millió forintot adnak azoknak, akik ideköltöznek. Jöjjenek a részletek! 

2 millió forintot fizetnek annak, aki a Mecsekhez költözik!

Ófalu a Mecsek lábánál található kis falucska, ahol összesen 333 ember él, akiknek zöme német nemzetiségű. Mára sajnos több olyan ház is van itt, ahol már csak egy-egy idős ember lakik. Ezért úgy gondoltak a település vezetői, hogy nem várják meg azt, amíg teljesen elöregszik, esetleg ki is hal a település, hanem időben cselekednek. Összesen kétmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az, aki ebben a zsákfaluban vásárol házat. 

 

Az önkormányzati rendelet szerint a helyi önkormányzati támogatásban azok a községbe beköltözők vagy helyben tartósan letelepedők részesíthetők, akik élettársak, házastársak, vagy gyermeket egyedül nevelők, illetve munkahellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel rendelkeznek, és nincsen lejárt határidejű tartozásuk a helyi önkormányzat felé. 

hirdetes

 

A vissza nem térintendő támogatást csak egyszer lehet igényelni, fel lehet használni magántulajdonban lévő lakóház építésére, illetve ház-, és lakás vásárlására. Harmadik támogatási forma is van, melynek keretén belül a Liszt Ferenc utcában közművesített építési telket biztosítanak lakóház építéséhez, emellett pedig kétszázezer forintot is kapnak az ezt a lehetőséget választók. 

hirdetes

 

A támogatás kiosztását természetesen megelőzi egy felmérés, amit az önkormányzat végez, ekkor látniuk kell, hogy a támogatást igénylő be is tartja a szerződésben foglaltakat. Bechli Erzsébet, Ófalu polgármestere elmondta, hogy már hat családnak segítettek ezzel a módszerrel, és bízik benne, hogy még sok-sok ember fordul hozzájuk. A következő oldalon bemutatom nektek Ófalut, érdemes lapozni egyet! 

 

További részleteket itt találhattok: ofalu.hu

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Magyarság

Szótár

Karinthy-gyűrű

Karinthy-gyűrű: kitünetésfajta, melyet évente ítélnek oda az arra érdemes művészeknek. A... Tovább

Világ körül

Az igaz, hogy egy honszerető magyarnak a hazája a legszebb, de ha utazni vágyunk, érdemes... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.