A magyar falusi ember kedvelt téli csemegéje

A magyar falusi ember kedvelt téli csemegéje

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az egyik legfinomabb téli csemege, amit pillanatok alatt el lehet készíteni, mindössze két nap érési időre van szükség hozzá. Abban pedig teljese mértékben biztos vagyok, hogy az egész család imádni fogja! 

A magyar falusi ember kedvelt téli csemegéje

Amire szükséged lesz ehhez a finomsághoz: szalonna (császárszalonna, erdélyi szalonna, kolozsvári szalonna, amelyik szimpatikusabb), két liter víz, 15-16 evőkanál só, 14-15 cikk fokhagyma, 10-11 babérlevél, 12-13 szem fekete bors, további fűszerek ízlés szerint, én nem tettem hozzá mást, így is isteni lett az íze! 

 

Az elkészítés menete

 

Először is vegyünk elő egy edényt, majd töltsük bele a vizet, és tegyük fel forralni. Közben adjuk hozzá a sót, és kavargassuk egy kicsit, egészen addig, amíg fel nem oldódik teljesen. Ha a sós víz már felforrt, vegyük le a tűzről az edényt, és várjunk addig, amíg vissza nem hűl 30-40 Celsius fokosra a lé.

hirdetes

 

Közben elővehetjük a fokhagymákat, pucoljuk, tisztítsuk meg mindet alaposan, majd a babérleveleket tépkedjük apró darabokra. Jöhet a szalonna, daraboljuk fel, de ne legyen se túl apró, se túl nagyon. Érdemes olyan darabokat készítenünk, amik kényelmesen elférnek majd a befőttes üvegünkben. Ejtsünk a szalonnákon bevágásokat, majd helyezzük ezekbe a mélyedésekbe a fokhagymacikkeket. 

 

Ezután a fokhagymával díszített szalonnadarabokat tegyük bele egy teljesen tiszta befőttes üvegbe, mehetnek bele a babérlevelek, a borsszemek, illetve azok a fűszerek, amiket még kiválasztottál. Ha minden benne van, nincs más dolgunk, mint leönteni a meleg, sós lével.

hirdetes

 

Fedjük le az üveget egy megfelelő méretű tányérral, és érleljük az elkészült finomságot legalább két napig, napfénytől védett helyen. Ha letelt a két nap, már neki is eshetünk, isteni finom lesz, majd meglátod, nem fogsz csalódni benne! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország

Szótár

Belgrád

Belgrád: Belgrád Szerbia fővárosa (eredeti magyar neve Nándorfehérvár).1403-ban lett... Tovább

Dunai panoráma

Dunai panoráma: Milliók kedvence, Budapest első számú reklámarca. A dunai panorámába... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes