notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Már az anya hasában kialakulhatnak a gyerek viselkedési problémái

Már az anya hasában kialakulhatnak a gyerek viselkedési problémái

KG
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Már az anyaméhben kezdődhetnek a viselkedési problémák – erre jutottak kutatók, akik 438 első gyermeküket váró szülőt vizsgáltak meg.

Már az anya hasában kialakulhatnak a gyerek viselkedési problémái

Először kutatás arról, hogy a gyermekvárás alatt, hogyan befolyásolja a szülők hangulata a gyerek fejlődését. A Cambridge-i, Birminghami, New York-i és Leideni Egyetemek kutatói ezúttal nem külön-külön vizsgálta az anyai, illetve az apai stresszt, hanem a kettőt együtt vették számításba, ami rendkívül fontos, hiszen a két szülő viselkedése együtt alakítja a gyermek személyiségét az első néhány évben.

A Development & Psychopathology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint 438 első gyereküket váró anyát és apát kérdeztek arról, hogyan érzik magukat lelkileg és mentálisan, majd pedig ismét ellátogattak hozzájuk, amikor gyermekük 4, 14, illetve 24 hónaposan voltak. Kiderült, hogy erős kapcsolat van az anya mentális állapota és a gyerek fejlődése között még 2 éves korában is. Kiderítették, hogy azoknak az anyák, akik több stresszt, depressziót éltek át terhességük közben, nagyon eséllyel szültek olyan gyermeket, aki viselkedési problémáktól szenvedhet.

hirdetes

Az is kiderült, hogy ha a szülők párkapcsolati problémákkal küzdöttek a terhesség alatt, akkor a gyermeküknek érzelmi problémáik lehetnek. Ezek a gyerekek, sokkal ragaszkodóbbak, sírósabbak és boldogtalanabbak voltak azoknál, akiknek a szülei problémák nélkül átvészelték a kilenc hónapot.

hirdetes

A kutatás arra az eredményre jutott, hogy fontos lenne segítséget nyújtani a pároknak a terhesség alatt, illetve utána is, mivel a stressz komoly kihatással lehet a gyermekre a későbbiekben. A kutatók szerint persze a genetikai tulajdonságok is befolyásolják az eredményeket, de ezzel együtt egyértelmű, hogy megvan a kapocs a szülők mentális problémái, valamint a gyerek későbbi viselkedési gondjai között.

Forrás: 24.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
221 063
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 542 447
Közösség
hirdetes

Szótár

Kőszegi vár

Kőszegi vár: Az ország legnyugatibb vára, mely Kőszeg történelmi hangulatú óvárosában... Tovább

Klasszikus magyar nóta

Klasszikus magyar nóta: Nemzeti azonosságunk része, ez a mi zenei anyanyelvünk, szervesen... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek