notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szuper kezdeményezés, óvodát nyitottak az idősek otthonában, imádják a gyerekek!

Szuper kezdeményezés, óvodát nyitottak az idősek otthonában, imádják a gyerekek!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon szuper ez a kezdeményezés, én bízok abban, hogy egyre jobban fog elterjedni világszerte. Óvodát nyitottak egy idősek otthonában, ennek pedig nemcsak az óvodások, hanem az idősek is nagyon örültek, nézzétek meg, milyen változások történtek a nyitás óta! 

Szuper kezdeményezés, óvodát nyitottak az idősek otthonában, imádják a gyerekek!

Az amerikai Seattle-ben rukkoltak elő azzal a teljesen egyedülálló kezdeményezéssel, mely szerint az idősek otthonában megnyitnak egy óvodát is. Hatalmas sikere van azóta ennek a projektnek, nemcsak az óvodások, hanem az idősek is örülnek. A gyerekek megváltoztak, imádnak óvodába járni, az idős emberek pedig sokkal boldogabbak, többet mosolyognak és még kiegyensúlyozottabbak is lettek! 

 

A Seattle-i Providence Mount Saint Vincent idősek otthonában keltették életre ezt a nem mindennapi álmot, itt éli mindennapjait több mint 400 idős ember, akinek vagy nincs már hozzátartozója, vagy nem képesek ellátni, mert egész napos felügyeletet igényel.

hirdetes

 

Az idősek mellett további 125 három és öt év közötti gyermek jár ide minden nap, közös foglalkozásokon és programokon vesznek részt, játszanak, kézműveskednek, zenét hallgatnak, de olyan alkalom is akad, amikor együtt készítenek szendvicseket a hajléktalanok számára. 

 

Az eddig tapasztaltak szerint mind a két korcsoportnak jót tett ez a kezdeményezés, az idősek sokkal energikusabbak, vidámabbak lettek, a gyerekek pedig segítőkészebbek, figyelmesebbek és nem utolsósorban türelmesebbek is. A módszer kitalálói abban reménykedtek, hogy a gyerekek szociális érzékenysége sokkal jobban fog fejlődni ez által, továbbá bíztak benne, hogy együtt érzőbbek lesznek a gyengékkel, segítőkészebbé válnak, és az elmúlással járó folyamatokat is könnyebben kezelik majd.

hirdetes

Mi a véleményed erről a kezdeményezésről?

Ez pedig be is jött nekik, mi pedig bízunk abban, hogy több hasonló intézmény fog létrejönni a jövőben. Ide egyébként nagyon nehéz bekerülni, mert eszméletlenül hosszú a várólista. Mutatok még egy videót, amin az intézmény egy átlagos napja látható, érdemes megnéznie mindenkinek! 

Nekem nagyon tetszik ez a kezdeményezés, bízok abban, hogy az egész világon el fog terjedni, mert valóban jót tesz az időseknek és a gyerekeknek egyaránt! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
634 017
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 176 572
Közösség
hirdetes

Szótár

Balatoni konferenciahotel

Ha egy tökéletes konferenciahelyszín keresünk, egy balatoni konferenciahotel mindig jó... Tovább

Árpád fürdő

Árpád fürdő: Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsaba fő látványossága. Egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Külföld