notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szibériai hideg éri el Európát, és Magyarországot is!

Szibériai hideg éri el Európát, és Magyarországot is!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Igaz, hogy csak februárban, de megérkezett az igazi, kemény tél, a következő napokban szibériai hideg éri el Európát, és Magyarországot is, nézzük, mire számíthatunk a következő napokban, hetekben! 

Szibériai hideg éri el Európát, és Magyarországot is!

Decemberben, és januárban is örülhettünk, mivel nem volt annyira hideg, igaz, hogy havazás több helyen is kialakult, de még éjszaka sem süllyedt a hőmérő higanyszála 0 fok alá. Aki hiányolta az igazi, kemény telet, annak nem kell aggódnia, ugyanis február közepén-végén megérkezik a fogcsikorgató időjárás! Már február 20-án is csökkent valamelyest a hőmérséklet, az elkövetkezendő napokban pedig többfelé számíthatunk havazásra, havas esőre. Eddig ugye a havazást nem kísérte hideg, most viszont több fokkal hűvösebb levegő árasztja majd el térségünket kelet felől.

 

Már a hétvégén csökkeni fog a hőmérséklet, a jövő hét elején, és közepén fagyosabbra fok fordulni Európa időjárása. A legújabb előrejelzések szerint Szibériából érkezik meg hozzánk is az a száraz, kontinentális eredetű hideg levegő, ami a változást hozza. 

 

Szibéria és Kanada fölött jelenetős mennyiségű hideg levegő halmozódik fel, ez pedig a mi időjárásunkat is meghatározza, ugyanis a rendszerint Szibéria felett kialakuló fagyos, száraz légtömeg felelős a kemény telekért Európában. Ez a hideg levegő viszont csak akkor tud eljutni az európai kontinensre, ha a nyugatias áramlás legyengül, ez viszont egészen idáig nem következett be idén. Az óceán felől szállította térségünkbe a domináns nyugatias áramlás, így lehetett olykor-olykor tavaszias időjárásban részünk januárban.

hirdetes

 

Ennek viszont egy időre vége szakad, ugyanis a nyugatias áramlás gyengülni látszik. Egy úgynevezett blokkoló anticiklon alakulhat ki Észak-Európa felett, ami nem engedi, hogy a nyugatról érkező ciklonok enyhébb levegőt hozzanak keletebbre, a déli peremén pedig keleties áramlással fagyos, száraz levegő szállítódhat Európába. A következő oldalon elmondom, mi vár ránk! 

 

Szibériai hideg éri el Európát, és <a class="autolinkeles" title="magyarország" href="https://www.magyarorszagom.hu/magyaroraszag.html">Magyarország</a>ot is!

Ami biztosnak látszik az az, hogy legalább 5-10 fokkal hidegebb levegő fog érkezni Európába már a hét második felében. Ami számunkra jó hír, hogy a Kárpát-medencében tartózkodunk, mivel a Kárpátok hegykoszorúja egy ideig fel fogja tartóztatni a hideget, ezáltal késleltetni tudja az erős lehűlést, de a jövő hét elejére ide is betörhet a több fokkal hidegebb levegő. Az előrejelzésben még van némi bizonytalanság, de ha bekövetkezik a jóslat, akkor -10 és -15 Celsius fok körüli hőmérsékletet mérhetünk éjszakánként, de napközben is 0 fok alatt marad majd a hőmérő higanyszála. 

hirdetes

 

Előreláthatólag a következő hét második felében már érkezik egy kis felmelegedés, hétvégén éjszakánként -3 fokig fog süllyedni a hőmérséklet, napközben pedig pluszokat mérhetünk. Márciusban még nem igazán számíthatunk tavaszra, a hónap első felében többfelé fog esni az eső, akár napokig, a hőmérséklet pedig +3 és +8 fok között fog alakulni, az éjszakai hőmérséklet pedig a legtöbb helyen 0 fok alá fog csökkenni! Bízunk benne, hogy március második felétől már folyamatosan melegedni fog az idő, és megérkezik a tavasz is, addig pedig élvezzük ki a telet, és a havat! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
584 568
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 127 123
Közösség
hirdetes

Szótár

Nemzeti Múzeum

Nemzeti Múzeum: Budapest egyik legnagyobb múzeuma a Magyar Nemzeti Múzeum országos múzeum, mely... Tovább

Kárpáti György

Kárpáti György: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Kárpáti György a Nemzet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 161

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek